Jomfruhummer i karrysauce
1,5 kg jomfruhummerhaler (ukogte)
75 g Smør
Karry (efter smag
300g parboiled ris
1 dåse 😥 hvide asparges
0,5 liter piskefløde
0,5 liter creme fraiche 5%
4 dl. mayonaise
salt, peber
Jomfruhummerhalerne pilles (mens de stadig er ukogte) - husk at gemme skallerne til hummerbisque.
Risene koges 12 minutter. Derefter tages de af varmen. i et lag.
Smør smeltes på en pande - uden at tage farve. Karryen tilsættes og svides let. Derefter vendes de afskallede, rå jomfruhaler i. Der røres konstant - indtil de alle lige har fået den matte kulør, der viser de er blevet . Jomfruhalerne tages af varmen.
Ovnen tændes på 200 grader.
I et ovnfast fad lægges de kogte rid (der stadig har "bid"), Oven på lægges aspargesstykkerne - og væden fra dåsen hældes over risene.
De kogte jomfruhummerhaler fordeles over risene.
Mayonaise, fløde og creme fraiche blandes og tilsmages med karry. Blandingen hældes i det ovnfaste fad. Alt (ris, hummerhaler, mayonaiseblanding og aspargesvand) blandes.
Fadet sættes i ovnen til overfladen begynder at blive "bagt brun". Det tager 30 - 45 minutter.