Jomfruhummer i karrysauce

1,5 kg jomfruhummerhaler (ukogte)

75 g Smør

Karry (efter smag

300g parboiled ris

1 dåse 😥 hvide asparges

0,5 liter piskefløde

0,5 liter creme fraiche 5%

4 dl. mayonaise

salt, peber

Jomfruhummerhalerne pilles (mens de stadig er ukogte) - husk at gemme skallerne til hummerbisque.

Risene koges 12 minutter. Derefter tages de af varmen. i et lag. 

Smør smeltes på en pande - uden at tage farve.  Karryen tilsættes og svides let. Derefter vendes de afskallede, rå jomfruhaler i. Der røres konstant - indtil de alle lige har fået den matte kulør, der viser de er blevet . Jomfruhalerne tages af varmen.

Ovnen tændes på 200 grader.

I et ovnfast fad lægges de kogte rid (der stadig har "bid"), Oven på lægges aspargesstykkerne - og væden fra dåsen hældes over risene.

De kogte jomfruhummerhaler fordeles over risene.

Mayonaise, fløde og creme fraiche blandes og tilsmages med karry. Blandingen hældes i det ovnfaste fad. Alt (ris, hummerhaler, mayonaiseblanding og aspargesvand) blandes.

Fadet sættes i ovnen til overfladen begynder at blive "bagt brun". Det tager 30 - 45 minutter.