Fremgangsmåde:
Ælt salt og gær - og lad det stå 5-10 min til blandingen er flydende.
Derefter tilsættes vand og olie og det hele blandes let.
Melet tilsættes og det hele æltes grundigt (ca. 5 min. på maskine, lidt længere ved håndkraft)
Dejen tildækkes med et fugtigt klæde, og stilles ved stuetemperatur i ca. 2 timer.
Dejen hældes derefter forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir.
Hvis du vil have to mindre brød, skærer du forsigtigt dejen ud i to lige store dele.
Dejen formes nu til brød, ved at du (stadig forsigtigt - for luften skal blive i dejen) trækker dej fra siderne ned til (og ind under) bunden.
Derefter drysse dejen med mel og du lader den hæve yderligere 1 time, tildækket og ved stuetemperatur. Imens varmes ovnen op til 220 grader (over-under varme).
Brødet - eller brødene bages nu i ca. 30-35 minutter, til de har taget farve og det lyder "hult", når du banker på bunden af brødet.
Afkøles på rist.