FISKESUPPE A LA TANTE KIRSTEN
Min faster har i mange år boet i Skagen, hvorfra denne "Bouillabaise a la Vendsyssel" stammer.
-
Ingredienser:
300 g kartoffel
Det hvide af 3 porrer
25 g smør
8 - 9 dl. grøntsagsbouillon/fiskefond
1 bundt dild
1 bundt persille
600 g fiskekød (af forskellige fisk; f.eks skrubbe, laks og brosme)
1 dl. madlavningsfløde
1 glas snaps (kommensmag) -
Fremgangsmåde:
Kartofler skæres i små tern, porrer skæres i skiver. Kartofler og porrer sauteres i smør, hvorefter grøntsagsbouillon eller fiskefond tilsættes.
Blandingen simrer, indtil grøntsagerne er møre.
Fløde og krydderier tilsættes. Suppen simrerca. 5 minutter, hvorefter fisken skæres i tern (2 x 2 cm) og tilsættes de sidste 5 minutter.
lige før servering tilsættes snaps - og hakket persille drysses over suppen.