FISKESUPPE A LA TANTE KIRSTEN

 

Min faster har i mange år boet i Skagen, hvorfra denne "Bouillabaise a la Vendsyssel" stammer.

  • Ingredienser:

    300 g kartoffel

    Det hvide af 3 porrer

    25 g smør

    8 - 9 dl. grøntsagsbouillon/fiskefond

    1 bundt dild

    1 bundt persille

    600 g fiskekød (af forskellige fisk; f.eks skrubbe, laks og brosme)

    1 dl. madlavningsfløde

    1 glas snaps (kommensmag)

  • Fremgangsmåde:

    Kartofler skæres i små tern, porrer skæres i skiver. Kartofler og porrer sauteres i smør, hvorefter grøntsagsbouillon eller fiskefond tilsættes.

    Blandingen simrer, indtil grøntsagerne er møre.

    Fløde og krydderier tilsættes. Suppen simrerca. 5 minutter, hvorefter fisken skæres i tern (2 x 2 cm) og tilsættes de sidste 5 minutter.

    lige før servering tilsættes snaps - og hakket persille drysses over suppen.