OK - efter min mening er Danmark det land, der producerer det allerbedste smør i Verden! Det er altså ikke en nødvendighed at kærne sit eget smør - det er bare sjovt!

Ingredienser:

1 liter kærnemælk

1 liter piskefløde

5 g. Salt

Start med at blande de to mælkeprodukter i en beholder, hvor der - selvom den er tildækket - kan komme ilt til (f.eks. en skål med et viskestykke over).

Derefter sætter du beholderen til side i mindst 24 timer - i stuetemperatur. Jo længere blandingen står - jo mere syrlig bliver smagen af dit smør. Syrligheden passer bedst til mine smagsløg, hvis mælkeblandingen står i lidt under 2 døgn.

Når du nå ser til blandingen - er den blevet til creme fraiche!  Nu stiller du den i køleskabet 1 time eller to.

Nu piskes blandingen ved lav hastighed på din køkkenmaskine. Der går lang(!) tid før blandingen skiller - og det er det den skal! (Ñår der er gået en halv time - og du begynder at tænke at projektet er gået galt så ...... bare rolig! Maskinen skal bare køre endnu længere.

Når blandingen skiller har du smør (den faste del) og kærnemælk (den flydende del). Begge dele kan bruges. Smørret til smør (sjov nok) og kærnemælken til bagning eller en ny gang smør.

Nu skal du først si kærnemælken fra og derefter - med koldt vand - vaske de sidste rester af kærnemælk ud af smørret.

Så æltes smørret! Efterhånden som du ælter forsvinder de allersidste rester af kærnemælk ud af smørret. Saltet æltes ind i smørret - smag til. Evt. skal du bruge (lidt) mere salt end de 5 gram, der fremgår ovenfor.

Og så på køl!