POMMES FRITES

Der er rimelig enighed om at dette er én af de bedste opskrifter på pommes frites. Der er lidt nørdet uenighed om hvor lang tid, der skal gå mellem de enkelte trin. Nogle mener, der skal gå ét døgn, hvor kartoflerne står på køl. Personligt mener jeg bare at dine pommes skal nå at køle ned mellem de enkelte trin, men find din egen måde.

  • Ingredienser

    1 bagekartoffel pr. portion
    vand
    ½ dl. eddike pr. liter vand
    Olie til fritering

  • Fremgangsmåde

    1. Fase:

    Kartofler skrælles og skæres i stave på 1 x 1 cm. Den helt rigtige længde er 7 cm, men det er reelt ligemeget.

    Kartoflerne dækkes med vand, tilsat eddike, men IKKE salt. Vandet koges op - og kartoffelstavene koges i 4 minutter, hvorefter de tages op, tørres og nedkøles.

2. fase:

Olien varmes op til ca.120 grader, hvorefter kartoffelstavene koges portionsvis i 10 minutter - eller til de er ensartet lysegule. Derefter tages dine pommes op, lægges på fedtsugende papir - og nedkøles.

3. fase: Olien varmes nu op til mellem 180 og 190 grader. Lige før servering lægges kartoffelstavene i den kogende olie og koges til de har den "rigtige" pommes frites-farve. Lægges på fedtsugende papir - drysses med salt og serveres straks.