Gør dig selv den tjeneste at smide så lidt ud som muligt - og så find ud af hvordan du kan udnytte resterne. Har du f.eks. en porretop, en rest bladselleri, toppen af en grøn (eller rød eller gul)peber, lidt tiloversblevne hakkede løg, lidt kål - eller én eller anden anden vegetabilsk rest - så frys det ned i en pose. Næste gang du får lidt til overs - så ned i samme pose.
Når du skal bruge kyllingebryst, lår eller - vinger så køb en hel kylling og partér den selv. Jeg deler den altid op i:
- 2 gange kyllingebryst med eller uden vinger
- 2 lår
1 skrog, hals og gump
evt. tager jeg også skindet af (og fryser ned for sig selv) samt vinger.
Det væsentlige er: En dag har du ret mange forskellige grøntsagsrester i én pose og et kyllingeskrog i en anden - og tre - fire timer til at lave din bouillon.
-
Ingredienser:
6 laurbærblade
15 sorte peberkorn
1 kyllingeskrog
ca. 1 kg grøntsagsrester -
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en gryde. Dæk med vand og bring gryden langsomt i kog. Lad derefter boullionen simre i ca. 3 timer.
Bouillonen sis over i en ren gryde og koges ind til ca. 1 liter. Nedkøles, skummes for fedt og hældes på en skoldet flaske, der opbevares i køleskab - eller fryses ned i mindre portioner.