Hvis det skal være HELT rigtigt bør man have både en surdej på rugmel og en surdej på hvede. Jeg vil senere lægge en opskrift på rugsurdej på siden, men for øjeblikket bruger jeg kun én surdej -nemlig følgende:

Ingredienser:

3 dl koldt vand

5 g gær

150 g ølandshvede

150 g fuldkornsølandshvede

Gæren opløses i vandet, og de to meltyper blandes i og, der røres rundt.

Derefter skal surdejen stå i stuetemperetur i 24 - 48 timer (indtil den bobler og lugter syrligt), hvorefter den er klar til brug.

Surdejen kan holde sig i op til et par uger i køleskab. Hver gang du bruger af surdejen skal du gøre følgende:

ca. 8 timer før du skal bruge surdejen "friskes" den ved at du tilsætter ½ dl fuldkornsmel og ½ dl vand. Lad surdejen hvile ved stuetemperatur, indtil den bobler - så er den klar. Efter brug af surdejen sættes reste igen på køl.

Tip: Det kan være jeg er lidt madsnoppet, men for mig er melet fra Aurion det bedste jeg kender. Fornemmelsen af melet, melets sugeevne og konceptet - det virker bare for mig.

(https://www.aurion.dk/shop/kvaerne-korn-og-mel/default.aspx)