Whisky Cake
-
Ingredienser:
170 g rosiner
115 g smør
140 g sukker
1 æg
2 spsk Whisky
170 g hvedemel
1 tsk natron
1/4 tsk fint salt
1/2 tsk knust muskatnød
1 spsk citronsaft
70 g hakkede valnødder -
Fyld:
90 g blødt smør
300 g flormelis
3 spsk citronsaft
5 tsk whisky
Fremgangsmåde:
Ovnen tændes på 180 grader over-undervarme.
Rosinerne dækkes med vand og simrer i 15 minutter, hvorefter vandes hældes fra. (2 spsk af væden gemmes)
Smør og sukker blandes og først det sammenpiskede æg, dernæst 2 spsk af væden fra rosinerne blandes i.
Mel, natron, salt og muskatnød blandes - og sies derefter i smør-sukkerbalndingen. Det hele røres sammen til en ensartet masse, hvorefter rosiner, citronsaft, hakkede valnødder og whisky blandes i.
Massen fordeles i to smurte springforme og bages ved 180 grader i ca. 30 min.
Smør og flormelis blandes til en ensartet masse, hvorefter citronsaft og whiske røres i.
Montering:
Den ene af de to bunde placeres med den flade bund mod bordpladen - og den lidt mindre jævne side opad. Derefter fordeles ca. (højst) havldelen af cremen på bunden. Den anden bund placeres ovenpå cremen, således at den helt jævne side vender op. Resten af cremen anvendes til pynt.