AGURKESALAT
Efter min mening lider de fleste agurkesalater af den samme fejl: Agurkerne er sjaskede og uden smag. Hvis du følger denne fremgangsmåde, beholder agurkerne "knækket" - og smagen er noget mere intens.
-
Ingredienser:
1 agurk,
30-50 g salt
1 dl eddike
1 dl vand
125 g sukker
10-15 peberkorn -
Fremgangsmåde:
Alle andre ingredienser end agurk - og salt kommes i en lille kasserolle - og blandingen koges op.
Straks blandingen koger, tages den af komfuret - og køles derefter ned.
Agurken skæres i skiver på ca. 2 mm. Skiverne blandes med salt, lægges i en sigte, så væden kan dryppe af - og henstår i mindst 2 timer.
Agurkeskiverne knuges forsigtigt, så mere væde frigøres. Derefter vaskes saltet af - og skiverne knuges igen.
Agurkeskiverne kommes i et skoldet glas, overhældes med den nu kolde lage og henstår derefter - med låg - i mindst 24 timer.