AGURKESALAT

Efter min mening lider de fleste agurkesalater af den samme fejl: Agurkerne er sjaskede og uden smag. Hvis du følger denne fremgangsmåde, beholder agurkerne "knækket" - og smagen er noget mere intens.

  • Ingredienser:

    1 agurk,
    30-50 g salt
    1 dl eddike
    1 dl vand
    125 g sukker
    10-15 peberkorn

  • Fremgangsmåde:

    Alle andre ingredienser end agurk - og salt kommes i en lille kasserolle - og blandingen koges op.

    Straks blandingen koger, tages den af komfuret - og køles derefter ned.

    Agurken skæres i skiver på ca. 2 mm. Skiverne blandes med salt, lægges i en sigte, så væden kan dryppe af - og henstår i mindst 2 timer.

    Agurkeskiverne knuges forsigtigt, så mere væde frigøres. Derefter vaskes saltet af - og skiverne knuges igen.

    Agurkeskiverne kommes i et skoldet glas, overhældes med den nu kolde lage og henstår derefter - med låg - i mindst 24 timer.